Recensie: Sewn Shut – Rediscovering The Dead (Self Made God) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 7 juli 2005
Sewn Shut – Rediscovering The Dead (Self Made God) (CD) Sedert het nieuwe millennium is Sewn Shut een constante factor in het grindgenre. Ondanks dat de band niks vernieuwends brengt, slaat hun op Zweedse leest geschoeide, Napalm Death-achtige old school grindcore goed aan. De afgelopen jaren verschenen er dan ook aardig wat splits van de hand van dit gezelschap, die tezamen een leuke, doch bescheiden discografie opleverden.

En aan deze lijst kan nu nieuw plaatwerk worden bijgeschreven: ‘Rediscovering The Dead’. Het is niet meer dan een ordinaire, doch handige bundeling van de nummers die zijn verschenen op de splits met Squash Bowels, Embalming Theater, Man In Shackles, Mind Collage en Ulcerhoea, maar zeker ook niet minder.

Alles is netjes afgekit, waardoor er tussen de nummers door weinig overgangsverschillen zijn. Als bonus heeft het label er ook nog drie tracks van de ‘Polar Grinder’ compilatie LP bij opgezet. In positieve zin vallen vooral de tracks op die oorspronkelijk op de samenwerkingsrelease met Man In Shackles verschenen. Alle liefhebbers van dit genre kunnen met deze ongecompliceerde, recht-toe-recht-aan cd (de clichés voor lief nemend) hun lol dus niet op.

75

Website Sewn Shut