Recensie: Brazen Abbot – My Resurrection (Frontiers)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 7 juli 2005
Brazen Abbot – My Resurrection (Frontiers) En hier is dan het album waarmee de Bulgaarse virtuoos Nikolo Kotzev de vrucht van zijn schoot, Brazen Abbot, terug op de kaart probeert te zetten. Door de Europe-reünie in 2003 verkaste driekwart van het Abbot-collectief terug naar het oude nest. Veel invloed op de muziek heeft dit niet gehad, de hardrock van dit kwartet lijkt alleen maar gesterkt door de strijd der tijdrovende bezettingswisselingen.

‘My Resurrection’ bevat weinig nieuws, ligt sterk in het verlengde van de vier voorgaande studioalbums, maar weet toch aan te grijpen. Misschien komt dat door het Bulgaarse strijkorkest dat op deze plaat als constante, ondersteunende factor aanwezig is. Wellicht zijn het de vier zangers Joe Lynn Turner (Rainbow, Deep Purple), Goran Edman (Malmsteen), Tony Harnell (TNT, Starbreaker) en Erik Martensson (Eclipse) die hier hun zegje doen.

Maar hoogstwaarschijnlijk is het succes gewoon te wijten aan het prima vakmanschap van meesterbrein Nikolo zelf. Deze plaat zal het ongetwijfeld aanslaan bij de hardrock minnende mensheid in het algemeen en bij fans van bovenstaande bands in het bijzonder. ‘My Resurrection’ is een cd van bovengemiddelde klasse met een twaalftal prima nummers.

80


Website Brazen Abbot