Recensie: Mistress - In Disgust We Trust (Earache) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 1 juli 2005
Mistress - In Disgust We Trust (Earache) (CD) Terwijl de meeste muzikanten vaak te kennen geven het denken in hokjes af te keuren, moedigen de ruwe bolsters van Mistress het juist aan. 'File Under Metal' staat er namelijk met koeienletters bovenaan de meegestuurde biografie. En waarom ook niet? Bij Mistress komt metal namelijk uit werkelijk iedere porie van het zwetende lijf gedropen.

Denk aan het death 'n' rollwerk van Entombed, voeg een paar scheppen Napalm Death-grind toe, injecteer wat Raging Speedhorn-agressie en je komt al een heel eind in de buurt. Opgefokte shit dus. Sterker nog, als je maξtresse zσ'n genadeloze rouwdouwer is als deze Mistress, ben je volgens mij blij als je weer eens rustig met je eigen vrouw kunt neuken.

Maar ondanks dat deze potige langspeler stampvol agressie zit en driftig van zich aftrapt, wordt er nergens stuurloos aangekloot. Mistress verpakt zijn agressie namelijk in toegankelijke, ongecompliceerde, hapklare brokken metaal, die ook nog eens verrassend gevarieerd zijn. Niks mis mee dus. Maar waarom in godsnaam die afgrijselijke imitatie van een schorre King Diamond in 'Whiskey Tastes Better'? Dat moeten ze me nog maar eens uitleggen.

78


Website Mistress