Recensie: Crowpath - Red On Chrome (Earache/Willowtip) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 1 juli 2005
Crowpath - Red On Chrome (Earache/Willowtip) (CD) De soundtrack van een death metalpsychose, zo zou je 'Red On Chrome' wel kunnen beschrijven. Nu death metalbands elkaar niet meer kunnen beconcurreren met hoge snelheden - dat plafond is bereikt - lijken ze elkaar nu vooral af te troeven door met zoveel mogelijk breaks en tempowisselingen een zo onmogelijk en gestoord mogelijk geluid te realiseren.

Mocht dat de opzet van Crowpath zijn, dan zijn ze daar met vlag en wimpel in geslaagd. 'Red On Chrome' is namelijk een half uur beenharde hysterie en bevat momenten waar zelfs Cryptopsy onrustig van zou worden. Het Zweedse Crowpath hanteert een enigszins Hate Eternal-achtig gitaargeluid en dito vocalen, maar bakt daar vele malen gefliptere tracks mee.

Deze gasten strooien zo ijverig met hakken en takken dat een behoorlijk geoefende death metal-oorschelp (of twee, nog beter) vereist is om hier soep van te kunnen breien. Maar ondanks het totale ontbreken van songgerichtheid, is dit wel een monsterlijk lompe plaat, die zonder meer interessant is voor hen die het op death metalgebied niet idioot genoeg kan zijn.

78

MP3 'Like Flies To Flames'

MP3 'Slipping'

MP3 'Kings Among Cockroaches'


Website Crowpath