Recensie: Serpent – Dark Desires (Eigen beheer) (CDemo)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 29 juni 2005
Serpent – Dark Desires (Eigen beheer) (CDemo) Toen Serpents vierde demo ‘Dark Desires’ (uit 2004) een week of wat geleden bij mij haar eerste rondjes draaide, maakte de verbazing zich van mij meester. Deze cd klinkt namelijk of hij twintig jaar geleden is opgenomen. De gitaargeoriënteerde death/thrash van dit Scandinavische trio bevat namelijk alle charmes van een demo uit de jaren ’80.

Van de drie aanwezige nummers blijven er twee over die interessant genoeg zijn. Het tweede nummer ‘The Pit and the Pendulum’, een vullertje van begin tot (abrupt) einde, is namelijk tot ver in het irritante toe uitgemolken. En door het gebruik van een drumcomputer wordt het nummer er niet veel beter op.

De overige twee nummers kampen met dezelfde drumcomputer, maar barsten wel van de goede riffs, solo’s en ideeën. Voor de undergroundfanaat zou ik Serpent willen omschrijven als het meer deathmetal-georiënteerde broertje van Hangöver. De rauwe grunt komt door de meer dan matige kraakproductie, nog raspender over dan (wellicht) beoogd, maar dat alles mag de pret niet drukken, want dit is zeker de moeite waard.

70

Website Serpent