Recensie: Serotonal – The End Of Everything (Eigen beheer) (EP)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 21 juni 2005
Serotonal – The End Of Everything (Eigen beheer) (EP) Kent u allen de vocalist Darren J. White nog: die levende semi-legende die bekend is geworden door zijn werk voor Anathema en The Blood Divine? Nadat hij zijn werk voor deze bands had neergelegd, verdween hij even uit het muzikale zicht, maar nu is hij terug met een nieuwe boyband. Eentje die zowaar nog depressiever is dan zijn beide ex-bands samen.

Kort gezegd is ‘The End Of Everything’ de muzikale vertaling van het einde aller tijden. Zowel lyrisch als muzikaal gaat deze cd gepaard met een bijna tastbare Weltschmerz. De vier ijskoude nummers ademen een sfeer van diepgewortelde melancholie uit, die je niet meer loslaat. De basis bestaat uit een solide ondergrond van nihilistische doom en dark ambient, aangevuld met talloze, sfeerversterkende samples.

De pianopartijen maken dat het geheel kalm overkomt. Hier en daar schiet de band uit en maken de toetsen vluchtig plaats voor gitaarpartijen. Darren White uit zijn door merg en been gaande droefheid veelal middels bijna gesproken klaagzangen. De essentie van de nummers zit vooral in de leegte. Alle overbodige details zijn achterwege gelaten. 'De schoonheid zit hem in de kunst van het weglaten' luidt een gezegde, dat zeer zeker opgaat voor 'The End Of Everything'.

90

Website Serotonal