Recensie: Watchmaker – Erased From The Memory Of Man (Earache)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 31 januari 2006
Watchmaker – Erased From The Memory Of Man (Earache) Vond je Watchmakers voorlaatste plaat ‘Kill.Fucking.Everyone’ wat teveel van het goede en was de krankzinnige tirade bij jou vooral goed voor acute nervositeit en nagelbijterij? Laat dit plaatje dan gerust aan je neus voorbijgaan. Getuige de onbeschofte black/death/grind op ‘Erased From The Memory Of Man’ is het onverminderd lichtontvlambare Watchmaker namelijk nog steeds niet bij zinnen gekomen.

Terwijl rustpuntjes of subtiliteiten in geen velden of wegen te bekennen zijn, worden de pannen weer bloedfanatiek van het dak geblazen en schiet de snelheidsmeter voortdurend in het rood. Ook rood is (waarschijnlijk) het hoofd van schreeuwlelijk slash vocalist Brian Livoti die de volle speelduur verwoed poogt boven de verknipte kakofonie van doordreunende drums en schizofrene riffs uit te komen.

Het moge duidelijk zijn: Watchmaker heeft alle gulden middenwegen opgebroken en bezigt het soort extremiteiten dat door de een wordt afgedaan als hersenloos kabaal, terwijl 'de liefhebber' er steigerend mee wegloopt.

80

MP3 'Failing Upwards'

MP3 'Irrevocable Change'

MP3 'Dawn Of Indifference/Nuked To Ashes'


Website Watchmaker