Recensie: Exotherm – Project 47 (Limited Access) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 15 juni 2005
Exotherm – Project 47 (Limited Access) (CD) Zijn de Duitsers zo punctueel als de pleuris, of is het gewoon toeval dat 'Project 47' exact 47:47 klokt? Anyway, 'Project 47' is best een interessante plaat. En dat komt niet door de snelle riffs, de wegdroomsolo’s, de pakkende melodielijnen of de mooie verpakking, maar door een aantal verassende karaktereigenschappen.

Want naast alle standaard elementen van een doorsnee heavy metalplaat, zijn er hier een aantal leuke verrassingen vastgelegd. Zo is de mix van deze cd, tegen alle huidige modetrends in dit genre in, behoorlijk ruw. Verder maakt de band gebruik van een gitaargeluid dat ook een doomband niet zou misstaan. Met de sporadisch opduikende speed metalinvloeden lijkt het feest dan helemaal compleet.

Maar schijn bedriegt. Sommige nummers worden namelijk nog wat te lang uitgemolken, waardoor de druk van de ketel vervliegt. Verder is ook de verstopte afsluiter eerder een vullertje dan de beoogde, mooie afsluiter. Mede hierdoor zou een ‘Project 40’ voor mij voldoen. Desondanks hebben we hier met een potentieel kwintet te maken dat zeker in de gaten dient te worden gehouden.

73

Website Exotherm