Recensie: Sk;rl - Reduce Me To This (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 14 juni 2005
Sk;rl - Reduce Me To This (Eigen beheer) (CD) Toen 'Reduce Me To This' van Sk;rl op mijn spreekwoordelijke deurmat viel, herinnerde ik me opeens dat ik deze band in 2001 eens heb zien optreden in de krappe Utrechtse ACU, als voorprogramma van Eminence. Zowel van die avond als van Sk;rls optreden staat mij vrijwel niets meer bij. Maar aangezien ik de volgende ochtend een exemplaar van hun MCD 'Molesta' in mijn jaszak vond, zal ik het zo beroerd niet gevonden hebben.

Dat vier tracks tellende 'Molesta' komt me nu goed van pas, want dat geeft me een mooi beeld van de ontwikkeling die deze band heeft doorgemaakt. In de stuwende, moderne rock/metal (die de band zelf graag betitelt als 'art rock') op deze MCD is namelijk al duidelijk te horen wat de e€khoorns voor ogen hadden. Te horen is een band die de juiste voorzetten geeft, maar nog erg bezig is zijn draai te vinden.

Nou, die draai hebben ze gevonden, zodat Sk;rl van de voorzetten doelpunten kan maken. In essentie is aan het bandgeluid, waar invloeden van Helmet, Tool en Deftones in te ontwaren zijn, niets veranderd. Met dit verschil dat deze nu veel verfijnder en gerijpter voor de dag komt. Complimenten verder voor de uistekende vocalen, die soms bijna boven de band uitstijgen. Als Sk;rl zo blijft groeien kan een volgend album wel eens een enorme knaller gaan worden. Tot die tijd volstaat 'Reduce Me To This' heel best.

84

Website Sk;rl