Recensie: Gojira - The Link (Listenable) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 14 juni 2005
Gojira - The Link (Listenable) (CD) De muziek van dit combo klinkt al net zo merkwaardig en ongewoon als de maffe bandnaam. Naar de mening van het Franse Listenable in ieder geval merkwaardig en ongewoon genoeg om opnieuw uit te brengen. Aanvankelijk verscheen 'The Link' in 2003, maar enkel in Frankrijk. Nu krijgt dus ook de rest van ons aller aardkloot het genoegen kennis te maken met de bizarre muzikale fratsen van dit neurotenkabinet.

Een makkelijk op te pikken groove of catchy meezingrefrein is in geen velden of wegen te bekennen, wat 'The Link' maakt tot een werkje dat je vooral even goed op je moet laten inwerken. In wezen doet Gojira hetzelfde als die halsbrekende mathcore-acts. Wat bands als With Passion en The Dillinger Escape Plan op hoge snelheid doen, namelijk het goochelen met ritmes en tempowisselingen en het verkennen van de grenzen van de muzikale logica, doet Gojira ook, maar dan op een beduidend lager tempo.

Het resultaat is een weerbarstige, schizofrene sound, vol bizarre wendingen en Gilles de la Touretteske drumsalvo's, voorzien van een Max Cavalerachtig stemgeluid. Origineel is Goijra daarmee zeker. Ik zou namelijk zo snel geen enkele band kunnen bedenken waar 'The Link' mee te vergelijken is. Dat alleen is al een hele prestatie. Een absolute aanrader voor mensen met aanvallen van metaalmoeheid.

86

Website Gojira