Recensie: Harem Scarem – Overload (Frontiers) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 13 juni 2005
Harem Scarem – Overload (Frontiers) (CD) Op ‘Overload’ illustreren de leden van Harem Scarem dat zij het kunstje na al die jaren nog steeds prima beheersen. De band die door de jaren heen zijn naam heeft gevestigd in de AOR-scene door keer op keer met steengoede en verassende platen op de proppen te komen, flikt het op zijn tiende album gewoon weer. Zonder de essentie van het genre uit het oog te verliezen ontsnapt de band, middels diens verassende benadering, aan de sleur van de middenmoot.

De nummers zijn nog steeds even pakkend en zanger Harry Hess laat horen dat hij op vocaal gebied nog lang niet uitontwikkeld is en in een nummer als ‘Rise And Fall’, of de ballad ‘Can’t Live With You’ weet hij met zijn emotioneel gekweel de gevoelige snaar te raken.

Door de grote verscheidenheid aan gitaarwerk bevat dit jubileumschijfje behoorlijk wat variatie. Zo steken her en der wat invloeden uit andere genres de kop op. Een aantal nummers bevat namelijk wat grunge-achtige geluiden, terwijl er ook wat rock ’n roll voorbij komt. Door de lager gestemde gitaren komt alles wat zwaarder over, in mijn ogen een goede keuze is geweest. al met al een typisch Harem Scarem album; vertrouwd en kwalitatief dik in orde.

83

Website Harem Scarem