Recensie: Paimon – Metamorphine (Elysian) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 9 juni 2005
Paimon – Metamorphine (Elysian) (CD) Paimon is, aldus de plaatselijke Crimson-connaisseur, een demonenkoning die nogal gesteld is op zijn gehoornde meester. Hij heeft tweehonderd legioenen demonen tot zijn beschikking en is een machtig wezen. Hoe boosaardig dit allemaal ook moge klinken, de agressie die de bandnaam behelst is maar met mondjesmate in de muziek van deze demonische Duitsers doorgesijpeld.

Niet dat dat een minpunt is, want op 'Metamorphine' staat toch een elftal alleraardigste nummers. Nummers die niet direct voor één gat te vangen zijn. Want al bestaat de hoofdmoot hier uit Göthenburg-achtige death metal, er wordt ook geflirt met het pagan genre. Verder worden we, in de vorm van 'To A Stranger', ook nog getrakteerd op een mooi en rustgevend instrumentaal hoogstandje.

Paimons muziek is duidelijk beďnvloed door de oude In Flames en ook Children Of Bodom springt meerdere malen in beeld, dit met name door de ietwat opgewekt uitgevallen melodielijnen. Een leuke verassing is verder dat zanger Voland (een vocalist van formaat) ons in het nummer 'Millenial Problems' zowaar op wat Russische lyriek trakteert.

Ondanks de blastbeats die her en der in de nummers verwerkt zijn, ligt het tempo op deze cd niet erg hoog. Midtempo riff- en hakwerk is wat hier de klok slaat. Niks op tegen natuurlijk, maar de cd kakt daardoor naar aan het einde toe helaas wel wat in. Samengevat: weinig nieuws onder de zon, maar desalniettemin prima voer voor de gemiddelde Göthenburg-fanaat.

74

Website Paimon