Recensie: Soul Sirkus - World Play (Frontiers) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 30 mei 2005
Soul Sirkus - World Play (Frontiers) (CD) Soul Sirkus is een naam met een behoorlijke geschiedenis. De band komt voort uit Planet US, een band die waarschijnlijk met name bij de oudere lezers onder u een belletje doet rinkelen. Met leden van onder andere topbands als Journey en Van Halen weet Soul Sirkus, een aantal jaartjes geleden alweer, veel media-aandacht te trekken. Echter, door de Van Halen-reünie valt de band min of meer uit elkaar en moeten er nieuwe muzikanten worden gezocht.

Deze worden snel gevonden in Jeff Scott Soto en Marco Mendoza (ook alles behalve groentjes). De muziek van Soul Sirkus zal zonder twijfel het beste aanslaan bij de oudere garde. Onvervalste ouderwetse rock à la Talisman is wat hier de klok slaat. Verder heeft Soul Sirkus behoorlijk wat raakvlakken met Van Halen, Whitesnake en Deep Purple, ouwe-lullen-muziek dus.

Dit meesterwerkje van een dik uur bevat alles wat je van dit soort albums mag verwachten. Ter bevordering van de variatie bevat 'World Play' een aantal nummers met een funkgehalte dat de meters rood doen uitslaan. De band is op haar best tijdens melodieuze hoogstandjes als 'Highest Ground' of 'Peephole'. De energie spat van deze nummers af en zorgen zelfs voor een kleine adrenaline stoot.

Los van de afzichtelijke albumhoes is ‘World Play’ dus een eerste klas geluidsdrager geworden. Dit soort muziek zal het bij de jeugd waarschijnlijk vooral goed doen nadat een portie 'Hollandse groente' bezit heeft genomen van de bovenkamer, maar de wat oudere lezer zal dit album ook in nuchtere toestand prima weg kunnen happen.

84

Website Soul Sirkus