Recensie: Gilo - Blood In Blood Out (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 30 mei 2005
Gilo - Blood In Blood Out (Eigen beheer) (CD) On-Nederlands goed: een mooi voorbeeld van de meer dan eens onterechte bescheidenheid die wij Nederlanders menen te moeten betrachten wanneer het een goed nationaal product betreft. Nou is bescheidenheid natuurlijk geen slechte eigenschap, maar ik vraag me werkelijk af hoeveel uitstekende bands er in Nederland rond moeten lopen voordat die kwalificatie eindelijk eens de prullenbak in kan.

Ook in het geval van 'Blood In Blood Out', de EP van het Nederlandse - Hengelo of all places! - Gilo is bescheidenheid niet op zijn plaats. Met de moderne metal op deze EP debuteert Gilo namelijk verdomd verdienstelijk. Met als ingrediλnten Pantera, Machine Head, Korn en Slipknot heeft dit vijfkoppige collectief zes woest groovende en modder(fokkend)vette metaltracks in elkaar gebreid, die stuk voor stuk behendigheid en professionaliteit ademen en bovenal smaken naar meer.

Songtechnisch doet Gilo goede zaken door botte agressie te koppelen aan aanstekelijke songstructuren en veel dynamiek. Tevens is zanger Mike C. de juiste man op de juiste plek. Wat een machtige vocalen en wat een verademing om weer eens een zanger te horen die nνet op z'n bek gaat wanneer er 'echt' gezongen moet worden!

En wanneer je als labelloos bandje dan ook nog eens zo'n sterke productie weet te realiseren, ben je gewoon goed bezig. Of Gilo wel een originele en innovatieve band is? Nou nee, maar je kunt je ook afvragen hoe origineel het is om die vraag in elke recensie opnieuw te stellen. Kortom, Nederlands ιn goed!

89

Website Gilo