Recensie: Watchmaker - Kill.Fucking.Everyone. (Earache/Willowtip)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 21 juni 2005
Watchmaker - Kill.Fucking.Everyone. (Earache/Willowtip) Het uit Amerika afkomstige Watchmaker maakt er geen geheim van bepaald geen fan te zijn van homo sapiens (voor het gemak maar even vergetend dat zijzelf ook tot dit gehate soort behoren). Sterker nog, deze gasten haten eigenlijk elke levensvorm en wat hen betreft mag er met scherp geschoten worden op alles wat ademt en beweegt.

Deze misantropische boodschap (die vermoedelijk niet al te serieus opgevat dient te worden - lijken kopen geen cd's) hebben de heren verpakt in enorm opgejaagde, neurotisch voortstampende death/grind. Met een flinke zooi bezwerende black metalriffs en een pislinke krijs- en brulaap op 'zang' als overige bagage raggen en blazen de schuimbekkende Watchmakers exact een half uur als een stel ontsnapte tbs-ers, die al te lang ontheemd zijn van hun onmisbare medicatie.

De botte razernij zwelt met enige regelmaat aan, om te ontaarden in krankzinnige climaxen. Het zijn met name dνe momenten waarop 'Kill.Fucking.Everyone' je als luisteraar flink bij de strot weet te grijpen. Door het drukke karakter van de muziek en de volgepropte sound (die hier en daar lichte overeenkomsten vertoont met de 'wall of sound' van Strapping Young Lad) kan 'Kill.Fucking.Everyone' aanvankelijk nogal chaotisch overkomen, maar technisch gezien valt hier verdomd weinig op af te dingen. Datzelfde geldt voor de gepaste, donkere en grommende productie en het erg coole artwork.

80


Website Watchmaker