Recensie: Laguerra - Revolution Theory (Tocado)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 23 mei 2005
Laguerra - Revolution Theory (Tocado) Het Nederlandse Laguerra is op 'Revolution Theory' hoofdzakelijk een metalcoreformatie. En metalcore spelen, dat kunnen deze gasten wel. Maar Laguerra wil meer: wat hiphop, 'n beetje nu metal, 'n beetje reggae. En getuige 'Revolution Theory' is dat verlanglijstje (nog) wat aan de lange kant. Deze verschillende invloeden tot ้้n soepel geheel te boetseren is namelijk iets dat Laguerra nog niet optimaal in de vingers heeft.

Maakt dat 'Revolution Theory' tot een rommelig allegaartje? Nee hoor. De Rotterdammers laten horen over genoeg bruikbare idee๋n te beschikken en weten op gezette tijden (bijvoorbeeld 'Take The Word', 'Fed Up') ook indrukwekkend te vlammen, maar doen er goed aan zich nog wat meer te focussen op de uitwerking van de keur aan idee๋n.

Neem nou het nummer 'You As You Really Are', dat van een prettige, slepende track opeens ontaardt in jamsessieachtige, houterige raps en kale gitaren. Dat moet beter kunnen, piepels. Laguerra wil meer dan het op dit moment in huis heeft. Wel siert het Laguerra dat dit collectief niet op safe speelt door met kop en kont in de gitaargerichte metalcorehype te duiken.

70

MP3 'You As You Really Are'

MP3 'Something You Should Know'

MP3 'Resources'


Website Laguerra