Recensie: Hartmann – Out In The Cold (Frontiers) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 23 mei 2005
Hartmann – Out In The Cold (Frontiers) (CD) Nee, deze band heeft helemaal niets te maken met die prachtige, oerwoudbesparende, FSC-gecertificeerde tuinmeubelen waarmee heel het hoofdkantoor van Greenpeace is volgestouwd (het feit dat Hartmann kunststof tuinmeubelen maakt even buiten beschouwing gelaten, red). Toch is er naast de naam nog een overeenkomst met de zetels: het authentieke vakmanschap waarmee beide naamgenoten te werk gaan dat opvalt.

Want ‘Out In The Cold’ is zo relaxed - meer dan 50 minuten meeslepende gitaar partijen - en zo glad afgewerkt (dames en heren, wat een productie!) als het nieuwe model tuinbank. Olivier Hartmann (o.a. ex-At Vance), is de spil van deze melodieuze rock/AOR band en brengt met ‘Out In The Cold’ een alleraardigst solo album uit. Met een ballad, behoorlijk wat meebrullers en natuurlijk ook een aantal stevigere nummers is deze cd een typische schijf voor dit genre geworden.

Met dit verschil dat Hartmann de meeste bands die in dezelfde muzikale vijver vissen, ver achter zich laat. Het zijn vooral de scheurende solo’s en de kraakheldere vocalen die het totaal plaatje tot iets onvergetelijks maken. Deze cd is niet zomaar een bundeling van een paar goede nummers maar een belevenis op zich. ‘Out In The Cold’ is een buitengewoon goede schijf, waarmee Hartmann andermaal het gros van de internationale muzikanten als een stelletje provincialen achter zich laat. Ik hang niet graag de sentimentele kwijlebal uit, maar dit is klasse!

95


Website Hartmann