Recensie: Hacride - Deviant Current Signal (Listenable) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 5 mei 2005
Hacride - Deviant Current Signal (Listenable) (CD) Hacride, van Franse komaf en opgericht in 2001, doet aan verfrissende, enorm koppige en evenzo avontuurlijke neo-thrash metal, die het midden houdt tussen Strapping Young Lad, Meshuggah en Scarve. Dat ontaardde in 2002 al in de debuutdemo 'Cyanide Echoes', waarmee een deal met Listenable is gescoord. Drie jaar later is er dan een debuut, pardon, een fucking woest en militant strak debuut!

Net als Meshuggah wordt de weg van de meeste weerstand bewandeld. Zodoende zijn de acht nummers op 'Deviant Current Signal' vol nekbrekende piano-van-roltrap-momenten gestopt. Toch is Hacride niet enkel recalcitrant en tegendraads. Want ondanks de vele bokkensprongen en Fear Factory-achtige drumsalvo's, is hun muziek vrij goed te behappen en worden er (eigenlijk best subtiele) nummers met de welbekende kop en staart afgeleverd.

De kwaliteiten van de Fransozen komen nog het beste uit de verf in het overrompelende en verrassende 'Protect', waarin atmosferische SYL-kakofonie, messcherpe thrashriffs en droevige blazers worden gecombineerd. Enige punt van kritiek is dat de overige zeven tracks wel wat meer op zichzelf hadden mogen staan.

80

MP3 'This Place'


Website Hacride