Recensie: Born Loco – Fueled By Despise (Eigen beheer)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 5 mei 2005
Born Loco – Fueled By Despise (Eigen beheer) Naar aanleiding van de demo 'Revolution In Reverse' (2003) was ik er zeker van dat deze band een platendeal zou weten te scoren. En jawel, de band kreeg een steuntje in de rug van Free Music/BMG. Dit label brengt de twee nummers tellende demo in 2004 opnieuw uit. In 2005 wordt de band uit de BMG-stal gezet en moet Born Loco het weer zonder zijwieltjes doen.

Het gloednieuwe 'Fueled By Despise' verscheen een paar weken geleden dus weer gewoon in eigen beheer. Born Loco had op zijn vorige release de keuze tussen hardcore of nu metal nog niet gemaakt en op 'Fueled By Despise' lijkt de knoop nog steeds niet doorgehakt. Ondanks dat er iets meer hardcore-invloeden te bespeuren zijn, ligt de cross-over erg in het verlengde van dat vorige schijfje.

De muziek is nog steeds strak als een maagd en gaat gepaard met de bijbehorende, zware productie. Tussen alle opgekropte agressie - live gaat dit zeker knallen - is er ook wat ruimte gereserveerd voor rustige passages, zoals in 'All There’s Left'. Uiteraard is er ook altijd nog wat te zeiken. In dit geval op de achtergrondzang, die lang niet altijd even energiek over komt. Hierdoor wordt het beoogde doel niet bereikt en boet de cd aan kracht in.

Desalniettemin zijn de vier nummers stuk voor stuk van een fatsoenlijk niveau en met hard werken zal Bron Loco er wel komen. Voor vijf euro is deze cd te verkrijgen via de website van de band.

70


Website Born Loco