Recensie: Unloved – My Way To Run (Eigen beheer)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 29 april 2005
Unloved – My Way To Run (Eigen beheer) Van opperhoofd Gerco ontving ik enkele dagen geleden de nieuwe demo van Unloved. De sadist dat hij is, want deze schijf behoort zonder enige twijfel tot de grootste terreur die mijn oren ooit heeft geteisterd. Deze kansloze Oosterburen laten op 'My Way To Run' de meest afgrijselijke mix van slappe knuffelrock en elektronische gothic horen, die ik ooit gehoord heb.

Van de zogenaamd experimentele invloeden krijg ik de kriebels, om van het iele gitaargeluid nog maar te zwijgen. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt alles naadloos afgekit door de zoveelste mislukte opera-doos, die het nodig acht al haar frustraties over ex-vriendjes en haar hoogtevrees de wereld in te piepen.

Gelukkig duurt de cd in totaal een krappe 20 minuten en godzijdank zijn er maar 1000 exemplaren van geperst (zelfkennis?). Misschien dat de manisch depressieve 13-jarige Evanescense-gothicjes hier wat mee kunnen, echter de wat verstandigere muziekliefhebber loopt hier met een wijde boog omheen.

35


Website Unloved