Recensie: Leash Law – Dog Face (Black Lotus)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 24 april 2005
Leash Law – Dog Face (Black Lotus) Nu mag een line-up bestaande uit Wade Black (ex-Crimson Glory) op zang, Richard Christy (Death, Iced Earth) als drummer, Stephan Elder (Rob Rock) als bassist en het virtuozenduo Rick Renstrom (Powergod) en Emo Mowery (ex-Nocturnus) op gitaar behoorlijk indrukwekkend zijn, de muziek op het debuut van Leash Law laat te wensen over.

Op 'Dogface' horen we een muzikaal compromis tussen Judas Priest en Rob Rock. De melodieuze gitaarlijnen zijn om geil van te worden en ook het sterke drumwerk valt in zeer positieve zin op. Tevens geldt de moderne productie als een meerwaarde. Muzikaal is alles dus dik in orde. Het probleem zit hem echter in de vocalen. Nu zijn we in het power/heavy metalwereldje al heel gewend aan hoge nichtenstemmetjes, maar onze Wade doet er gerust nog een schepje bovenop.

Hij laat zijn stem (met een extreem hoge gay-factor) voortdurend op een extreem irritante manier vibreren. Leuk voor twee nummers, maar veertig minuten van dat kattengejank wordt mij toch echt te gek. Dit 'Dogface' sluit keurig aan bij andere releases (van o.a. Haterush en Altered Aeon) die de afgelopen maanden via Black Lotus Records uitkwamen: leuk, maar hier zit meer in.

55

MP3 'Dog Face'


Website Leash Law