Recensie: Destroying Divinity – Hell Unleashed (Grodhaisn) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 18 april 2005
Destroying Divinity – Hell Unleashed (Grodhaisn) (CD) Na Gutfuck en Tumour is er met Destroying Divinity een nieuw dieptepunt bereikt in de eindeloze lijst met puberende band(troetel)naampjes. Naast de naam is ook de muziek van dit Tsjechische kwartet even origineel als het strak getrokken botox huidje van Jerney Kaagman (de hoogblonde jurymuts van Idols, inderdaad).

Wat we krijgen voorgeschoteld staat gelijk aan een half uur brute US death metal. Lompe snelheid is hier de grootste troef; hyperblasts en supersnelle gitaarriffs - uit de prullenmand van Suffocation en Cannibal Corpse - zijn alom aanwezig. Afgezien van een vervelende sample in 'Dead Is Nothing…' geeft de band constant plankgas zoals ook Hate Eternal dat doet.

Slecht is het zeker niet, maar het probleem is dat alles wat Destroying Divinity hier laat horen door andere bands al veel beter is gedaan. Hierdoor blijf ik met een onbevredigd gevoel zitten, waaraan zelf de goede strot van Zanger Erik, of de sporadisch aanwezige solo’s, niks aan kunnen veranderen.

De doorgewinterde US death metalfan die met originaliteit zijn reet afveegt zal met 'Hell Unleashed' geen kat in de zak kopen. Toch zal deze band met behoorlijk originelere nummers op de proppen moeten komen om aandacht te kunnen trekken in een dichtbevolkte scene als deze. Slecht? Nee. Een gemiste kans? Ja.

60

MP3 'Forget'

MP3 'Possessed By Their Icon'


Website Destroying Divinity