Recensie: With Passion - In The Midst Of Blooded Soil (Earache) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 8 april 2005
With Passion - In The Midst Of Blooded Soil (Earache) (CD) 'Ah, een thrashplaat op z'n Zweeds', denk ik wanneer de openingstrack van start gaat. Affijn, die gedachte houdt exact twaalf seconden stand. Maar ja, met een songtitel als 'Train Wreck Orchestra' had ik natuurlijk ook beter moeten weten. Een titel die eigenlijk wel een treffende omschrijving is voor de complexe kost van het Amerikaanse With Passion, dat van hapklare brokken duidelijk nog nooit heeft gehoord.

De band zet een overstuurde sound neer, waarbinnen opzichtig tegen een act als The Dillinger Escape Plan aangeschurkt wordt en ondanks een veelvoud aan haarscherpe bochten en halsbrekende toeren verliezen deze 'skilled Americans' geen moment de macht over het muzikale stuurwiel. Extremiteiten en (ogenschijnlijk) neurotische uitspattingen, die meermaals schril contrasteren met melodierijke passages, serene melodieλn en welhaast lieflijke pianoklanken.

With Passion doet zijn naam eer aan, want de gedrevenheid en passie spatten werkelijk van dit grillige debuut af. Vernieuwend is een band als deze allang niet meer, maar eenieder met een zwak voor dergelijk neurotechnisch kunst-en-vlieg-werk kan met beide ogen dicht toehappen.

74

Website With Passion