Recensie: Aborted - The Archaic Abattoir (Listenable) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 7 april 2005
Aborted - The Archaic Abattoir (Listenable) (CD) Godsgruwelijk lompe, extreme death/grind spelen en toch herkenbare en (zij het relatief) toegankelijke nummers kunnen fabriceren: het is een talent dat slechts weinigen gegeven is, maar Aborted behoort zonder enige twijfel tot de 'lucky few'. Ondanks dat de platen 'The Purity Of Perversion' ('99) en 'Engineering The Dead' ('01) al fatsoenlijk waren, begon dat talent zich bij deze brute Belgen met name op het voorlaatste, fabuleuze 'Goremageddon: The Saw And The Carnage Done' ('03) te openbaren.

Een niet te negeren statement dat primaire grind van het gore soort en dodelijk strakke death metal een bijna catchy klank gaf. Dat het creatieve plafond van Aborted nog niet in zicht is blijkt uit het nieuwbakken 'The Archaic Abattoir'. Met zijn impact gelijk aan die van een frontale botsing met een op drift geraakte goederentrein, ben ik van mening dat het verwijt 'de verrassing is er nu wel af' gerust nog een tijdje in de kast kan blijven liggen.

Twee handenvol (yep, tien) fenomenale, ranzig grindende death metaltracks, die (clichι, of niet) verdergaan waar 'Goremageddon' ophield. Andermaal komen overdonderende lompheid, 'over the top' agressie en het grote songwriters-talent van Aborted op prachtige wijze samen. En wat de productie betreft: als ik Tue Madsen en Antfarm zeg, weet een goed verstaander genoeg. 'The Archaic Abattoir' is met recht een su-per-vet-te plaat, waarmee de Vlaamse formatie zijn koppositie in de eredivisie van de Eurodeath moeiteloos veiligstelt. Releasedatum: 18 april 2005.

87

Gerco Zwiers

MP3 'Dead Wreckoning'

Website Aborted