Recensie: Adultery – Age Of Winter (Avalanche) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 1 april 2005
Adultery – Age Of Winter (Avalanche) (CD) De muzikanten van Adultery omschrijven hun muziek als 'Slavonic folklore black metal'. Alhoewel dit album pas recent zijn toegestuurd, dateert hij alweer uit 2003. Het begint met een veelbelovend intro waardoor ik iets in de trant van Enslaved verwacht. Die belofte wordt helaas niet waargemaakt.

Simpele folk-deuntjes in een black metaljasje volgen elkaar in een hoog tempo op. Af en toe een ballad voor de afwisseling, kan het eentonige karakter van de muziek niet verbloemen. De muziek is simpel en te vlak en de ballads zijn te glad. De krijs van Adultery's zanger is nog best te pruimen, maar zijn cleane vocalen zijn echt niet om aan te horen.

De teksten die uitgebreid in het in zwart/wit boekje staan afgedrukt en eisen een heleboel inlevingsvermogen, die ik in ieder geval niet kan opbrengen. Tenslotte is de productie redelijk, maar simpel. Kortom, een zeer geschikt album om je zwaard weer eens voor uit de kast te halen of om een volksdansje te maken, maar niet om echt serieus te nemen.

Gerco Zwiers

Website Adultery