Recensie: Ador Dorath – Ador Nin Edeleth Ador Dorath (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 1 april 2005
Ador Dorath – Ador Nin Edeleth Ador Dorath (Eigen beheer) (CD) Neem een beetje Dimmu Borgir, een beetje Cradle of Filth en een scheutje Nightwish, goed roeren en er komt een album als het drie jaar oude 'Ador Nin Edeleth Ador Dorath' tevoorschijn, van het Tsjechische Ador Dorath. Niets nieuws onder de zon dus. Bovendien wordt het niveau van bovengenoemde bands nergens gehaald.

De nummers zitten goed in elkaar, maar klinken behoorlijk demoachtig en zijn nogal voorspelbaar. De gitaren zitten vrij zacht in de mix, waardoor het weliswaar sfeervol klinkt, maar allemaal tegelijk vrij mat blijft. Blikkerige drums, een keyboard dat klinkt alsof het uit de plaatselijke speelgoedwinkel komt en een zangeres met een stem die als twee druppels water op die van zangeres van Nightwish lijkt.

Op zich zingt ze best okι, al zitten haar vocalen iets te hard in de mix. Over de zanger is echter weinig negatiefs te zeggen: een goeie, afwisselende black metalstrot. Al met al een leuk album om een keer te beluisteren. Ik zou het alleen wel bij ιιn keer beluisteren houden. Jammer is tenslotte het afsluitende 'Outro': een belachelijk primitieve en irritante remix. Hier zit echt niemand op te wachten.

Gerco Zwiers

Website Ador Dorath