Recensie: The Boils – World Poison (Thorp) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 31 maart 2005
The Boils – World Poison (Thorp) (CD) 'World Poison' was in eerste instantie uitgebracht door Cyclone Records in 1999. Het exemplaar dat voor me ligt is een re-release door Thorp Records en heeft nieuw artwork. Maar dat is poeplelijk. De muziek is echter behoorlijk goed. Het kostte even tijd om te bedenken waar de band op leek, maar ik zou moeten zeggen op Union13, Ducky Boys of River City Rebels. Of misschien op een Kill Your Idols-plaat als je hem langzaam afspeelt.

De bijgeleverde bio refereert aan Rancid and Dropkick Murphy’s, Ik snap de referentie maar die van mij is beter, vooral omdat er op deze plaat in geen velden of wegen ska, laat staan Ierse invloeden, te bekennen zijn. Bovendien barsten de nummers van de sing-along en oh-oh-oh stukjes. Het tweede nummer is het titelnummer en meteen een van de besten op de cd.

De productie is aardig. De basdrum mag misschien iets minder metal, maar de gitaren klinken als stofzuigers en de bas staat te hard in de mix - precies zoals het hoort op een goede punkplaat. Op een aantal momenten zakt het volume ineens. Dat was ιιn keer grappig om te horen, maar is daarna gewoon irritant. Alle nummers zijn volgens mij politiek getint, maar dat durf ik niet stellig te zeggen. Er staan namelijk geen teksten in het boekje. Rancid fans die onthouden dat er geen ska op deze cd staat zouden deze plaat zomaar eens uit kunnen proberen.

P.S. De website is toe aan een flinke update!

69

MP3 'It Won't Stop'

Website The Boils