Recensie: Bloody Sign - Vana Vigala Loits (Ibex Moon) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 28 maart 2005
Bloody Sign - Vana Vigala Loits (Ibex Moon) (CD) Drukke, duchtig hakkende death metal - met zowel old als new schoolelementen - gelardeerd met flarden black en thrash metalachtigheden. Daar is in het kort de sound van het Franse teekkransje Bloody Sign wel mee samen te vatten. Goh, een band die death, black en thrash combineert, wat bloody bijzonder, hoor ik u, op uw meest cynische toon spuwen. En daar kan ik een flink eind in meegaan.

Uniek is dan ook niet een woord dat in me opkomt tijdens het beluisteren van 'Vana Vigala Loits', Bloody Sign's debuutplaat. De band heeft met de veelbeproefde stijlencombi desalniettemin een achttal onderhoudende tracks weten te vervaardigen, die prettig wegluisteren en vrij veel 'swing' bevatten.

Dodelijk saai en strontvervelend is eigenlijk alleen de titeltrack, waarin een koppel inheemse theemutsen al bazelend en wauwelend een of ander folkloristisch liedje oplepelt. Ergo: grensverleggend is Bloody Sign's eersteling geen moment, maar van inspiratieloze eenheidsworst is evenmin sprake.

70

Website Bloody Sign