Recensie: No Forgiveness - Masquerade (Eigen beheer)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 18 maart 2005
No Forgiveness - Masquerade (Eigen beheer) Bij acts, die bestaan uit extreem opgedirkte en opgemaakte cybergothachtigen vraag ik me nogal eens af wat voor die mensen meer prioriteit heeft: de muziek die ze maken of de manier waarop ze met kleding, make up en dergelijke hun goth-zijn proberen te visualiseren.

Het Italiaanse No Forgiveness is zo'n act en een bezoekje aan hun prachtige, zeer professioneel opgezette website, alsmede het zien van een hele reeks bandfoto's, waarop het vijftal in schreeuwerige, bizarre outfits poseert, doen het laatste vermoeden. Een vermoeden dat wordt bevestigd zodra ik kennis neem van 'Masquerade', hun meest recente langspeler.

De twaalf songs (waaronder de Eurithmics-cover 'The Rain, Again') worden vrijwel allemaal gedragen door een gruizige, digitaal vernachelde Nine Inch Nails-riff, hebben bar weinig om het lijf en klinken niet half zo ziek en bizar als de vijf bandleden eruit zien.

Zanger Holy Smoke, die zonder 'distortion' op de mic niet eens een fatsoenlijk smerige strot op kan zetten ιn een hinderlijk accent heeft, doet de zaak tevens weinig goed en komt niet verder dan een flauwe Marilyn Manson-imitatie. Twee tips voor deze Italianen: 1. Wat minder in de spiegel kijken. 2. Wat meer tijd doorbrengen in de oefenruimte.

56

MP3's & audiosamples 'Masquerade'


Website No Forgiveness