Recensie: Killswitch Engage - As Daylight Dies (Roadrunner) (CD/DVD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 9 september 2007
Killswitch Engage - As Daylight Dies (Roadrunner) (CD/DVD) 'As Daylight Dies' kwam al uit in 2006 (zie recensie) maar is nu opnieuw uitgebracht als special edition digipack, met als extra een viertal bonustracks en een bonus-dvd. De bonus tracks betreffen de niet eerder verschenen nummers 'Be One' en 'Let The Bridges Burn', als ook het eerder op een van de vele WWE-soundtracks verschenen 'This Fire' en de Dio-cover 'Holy Diver', die al eerder te vinden was op de compilatie 'Kerrang! High Voltage: A Brief History Of Rock'.

Van dit laatste nummer is op de dvd ook een videoclip te vinden, inclusief paarden, kastelen, ridders en zwaarden. Een dikke knipoog dus naar Dio en zijn volgelingen en hun voorliefde voor dergelijke thematiek. Verder te vinden op de dvd zijn videoclips van de singles 'My Curse' en ' This Fire', beiden vergezeld van een 'making of'.

Dit alles is verpakt in een fraai ogende, twee schijven tellende digipack met nieuw artwork. Kortom, heel mooi allemaal, maar alleen voor de diehard fan echt de moeite waard. Die fans dus die hoogstwaarschijnlijk ‘As Daylight Dies’ al in huis hebben en genoopt zijn diezelfde cd nogmaals aan te schaffen. Een slimme truc van Roadrunner, maar jammer dat de fans daar de dupe van zijn.

Muziek van 'As Daylight Dies' op: Myspace.com/killswitchengage


Website Killswitch Engage