Recensie: Deeds Of Flesh - Mark Of The Legion (Unique Leader) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 1 januari 2003
Deeds Of Flesh - Mark Of The Legion (Unique Leader) (CD) Halverwege de jaren negentig leek black metal, de death metal enigszins te overwoekeren wat populariteit betreft.
Dit was destijds voor een groot deel te wijten aan het feit dat, afgezien van de groten der aarde, zoals Morbid Angel en Cannibal Corpse, het overgrote deel van het death metalaanbod een vergaarbak van gezichtsloze wanprodukten begon te worden. Heden ten dage zijn de rollen volledig omgedraaid.
Death metal is weer razend populair en een aantal black metalbands besluit zelfs haar stijl meer richting de dood te draaien, met Aeternus als belangrijkste voorbeeld. Vooral de Verenigde Staten kent heden ten dage een levendige death metalscene en onder aanvoering van het magische Nile, kunnen we bijna spreken van de NWOADM. (New Wave Of American Death Metal)
Een band die zich met een gerust hart mag scharen in de kopploeg is Deeds of Flesh.
Als ik het goed heb is dit hun vierde album en “Mark of the Legion” heeft alles in zich wat van een modern klinkende death metalplaat verwacht wordt.
Een zwaar gitaargeluid, groot vakmanschap, talloze breaks en versnellingen en dit alles ondersteund met onmenselijk lage vocalen. In de meer mid-tempostukken heeft het alles wel iets weg van Skinless. Andere namen die in me opkomen zijn Dying Fetus, Nile en Cryptopsy ten tijde van “None so Vile”. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat deze plaat niet getuigt van onnavolgbare originaliteit, maar desondanks het aanschaffen meer dan waard is. Liefhebbers van het betere gebulder zullen zich geen buil vallen aan dit schijfje.

82
Website Deeds Of Flesh