Recensie: Shamelady - The Winter Days Were Nights (Rotten) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 7 maart 2005
Shamelady - The Winter Days Were Nights (Rotten) (CD) Al kort nadat de lome en zware openingstrack van start is gegaan, dringt bij mij het besef door: dνt is geen dansplaat. Nou ben ik een lousy danser en voel ik me op een dansvloer als een vis in een zandbak, dus dat treft alweer. Nee, met zijn (of haar) slepende, dissonante klanken, tegendraadse ritmes en repetitieve patronen kan Shamelady gerust worden gecategoriseerd onder de 'N' van 'Neurosis-karavaan'.

De karavaan die recent nog plaatwerk voortbracht van onder andere Transmission0, Isis en Cult Of Luna. Ook Shamelady houdt van lang uitgesponnen, aanzwellende sfeertapijten en broeierige climaxen. Deze heren lijken alleen wat vaker te gaan voor een meer opzwepende en vlammende toonzetting. Ondermeer door het gebruik van ronkende Soilent Green-achtige southern rockriffs.

Dit uit de VS afkomstige collectief klinkt oprecht en bevlogen, maar slaat op zekere momenten iets te ver door in zijn drang naar kakofonie en wanorde. Ook begint de eentonige krijs van SL's vocalist vrij snel te vervelen. Desalniettemin interessant voor liefhebbers van het aangedragen vergelijkingsmateriaal.

70

MP3 'Arnold Friend'


Website Shamelady