Recensie: The Black Maria - Lead Us To Reason (Victory) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 2 maart 2005
The Black Maria - Lead Us To Reason (Victory) (CD) Wie die zwarte Maria is, geen idee, maar de gelijknamige band is er eentje die er zonder meer mag wezen. De vijf leden van The Black Maria hebben een verleden in hardcorebands als Grade en New Day Rising, maar zijn daar anno nu geheel van 'genezen'.

Vandaag de dag maken deze Amerikanen emotievolle, melodieuze ιn modieuze muziek die diep geworteld is in de punkrock, maar voortdurend zijwegen richting pop, emo en rock inslaat. Dat heeft van 'Lead Us To Reason' een verzameling actuele, complete en catchy tracks gemaakt.

Dit debuut heeft, dankzij de veel sterke en aanstekelijke melodielijnen en een bovengemiddelde zanger, een erg radiovriendelijk karakter. Het is alleen wat jammer dat The Black Maria te snel het achterste van zijn tong laat zien. De eerste drie nummers zijn namelijk meteen de sterkste troeven.

Maar toch, kijk niet vreemd op als de eventuele single(s) die de band van 'Lead Us To Reason' gaat trekken, een serieuze hit oplevert. Wees er dus op tijd bij, want dan, mochten deze hippe dudes de komende zomer te pas en te onpas voorbijkomen op TMF en MTV, kunt u zeggen dat u de plaat al ver voor de doorbraak in huis had. Wel als bewijsmateriaal even het kassabonnetje bewaren.

77


Website The Black Maria