Recensie: One Fine Cast - Pride Of Humility (Eigen beheer) (MCD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 20 februari 2005
One Fine Cast - Pride Of Humility (Eigen beheer) (MCD) De West-Vlaamse H8000 scene, die eerder bands als xLiarx, Congress en Spirit Of Youth voortbracht, laat weer van zich horen. Ditmaal uit monde van het hardcore-ensemble One Fine Cast rond een viertal Belgen die voorheen actief waren in het punkgeoriënteerde SSOY (Sincerely Sick Of You).

Toen langzaam maar zeker het bandgeluid opschoof richting hardcore, werd op een gegeven moment de stekker uit die band gehaald, om deze vervolgens in 2001 in het nieuwbakken One Fine Cast te pluggen. Op deze tweede MCD - in 2003 verscheen al de MCD 'Give The Kids A Reason' - zijn de punkinvloeden niet verdwenen, maar aangelengd met een flinke hoeveelheid melodieuze old school hardcore.

Dat levert in de vijf tracks op deze MCD een onderhoudende, vurige en melodieuze combi op. Te denken valt aan een mix van (oude) Ignite, Pennywise en Propaghandi. De band speelt strak, de vijf tracks kennen - althans, voor old school hardcorebegrippen - voldoende variatie en de productie van dit alles is dik voor mekaar. Deze Vlamingen mogen zichzelf wat mij betreft dus gerust betitelen als 'one fine cast'.

75


Website One Fine Cast