Recensie: Goat Of Mendes – A Book Of Shadows – (Source Of Deluge) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 18 februari 2005
Goat Of Mendes – A Book Of Shadows – (Source Of Deluge) (CD) Elf jaar alweer probeert het Duitse Goat of Mendes hun pagan metal aan de man te brengen. Getuige hun mate van (on)bekendheid is dat maar ten dele gelukt. Maar dat hoeft niet altijd iets over een band te zeggen. In tegendeel zelfs, er zijn er genoeg die pas bij hun derde of vierde plaat door breken naar een groter publiek. Kijk maar naar een band als Opeth.

De muziek ligt goed in het gehoor en de songs 'Discordia' en 'The Sabbatic Goat' doet denken aan folk metalbands als Skyclad, Sabbat en Finntroll. Sterk uitgebouwde riffs volgen elkaar op strakke wijze op en vormen zo een zwarte, magische mengelmoes van goede, verhalende composities, die flirten met de NWOBHM.

Speltechnisch valt er weinig te klagen. De ritmesectie is sterk en ook de gitaristen presenteren een heel behoorlijk niveau. Ook productioneel is 'A Book Of Shadows' goed te pruimen. Het geluid is heel puur en 'basic', wat vooral komt door de droge drumsound.

Toch heb ik na enkele luisterbeurten het gevoel dat er nog wel wat meer in had gezeten En dat is jammer. Want ook al zullen er mensen genoeg zijn die deze plaat zullen waarderen, een topper zal het niet worden. Maar misschien is dat wel helemaal niet de bedoeling van deze band. Wat mij betreft hoeft deze geit in ieder geval zeker nog niet te worden geslacht. Fans van bovengenoemde bands kunnen dit zeker eens gaan proberen.

75


Website Goat Of Mendes