Recensie: Chainsaw - Smell The Saw (World Chaos) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 10 februari 2005
Chainsaw - Smell The Saw (World Chaos) (CD) De discografie van de Nederlandse heavy-, hardrock- en af en toe thrash-formatie Chainsaw ziet er veelbelovend uit. Al kan ik dat helaas niet echt van hun muziek zeggen. Over het algemeen zitten de elf nummers op deze langspeler wel kundig in elkaar, zij het dat de uitvoering soms wat afgezaagd is. Met het openende ‘Master Of Fate’ vangt 'Smell The Saw' in ieder geval lekker agressief thrashend aan.

En zoals de hoes eruit ziet, zo klinkt de strot van frontman 'Smell The Saw Babe'-Aike: lekker heavy metal-achtig goor. Als hij echter clean probeert te zingen wordt het geheel er niet mooier op! Een ander punt van kritiek zijn de nogal houterige drumpartijen, die de heftig vlammende gitaarpartijen ietwat naar beneden halen.

Al krijg ik, al neuzend door de mij toegezonden info, sterk het vermoeden dat Chainsaw vooral platen uitbrengt om 'on the road' te zijn. En dat doet mij de in 2004 geproduceerde plaat een stuk beter begrijpen. De live-shows van Chainsaw zullen inderdaad wel een kostelijk vermaak zijn. Maar op plaat schiet het gezelschap toch nog wat tekort.

65

Website Chainsaw