Recensie: Path Of No Return - Black Nights Coming (GSR) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 26 maart 2005
Path Of No Return - Black Nights Coming (GSR) (CD) De momenteel populaire gitaargeoriënteerde metalcore, waar onder meer Caliban, Heaven Shall Burn en Unearth flink mee weten te scoren, is in meerdere opzichten verwant aan de melodieuze death/thrash, zoals dat (met name) in het achter ons liggende decennium veel in Zweden werd beoefend. Toch zijn het vrijwel uitsluitend bands buiten Zweden die zich met het gehele hebben en houwen op deze stijl hebben gestort.

In dat opzicht kun je het Zweedse metalcorecollectief min of meer beschouwen als uitzonderlijk. Muzikaal gezien zijn de Zweden echter maar moeilijk op originele ideeën te betrappen. Kwalitatief staat 'Black Nights Coming' als het spreekwoordelijke huis, hoor. Zowel op de verrichtingen van de muzikanten van Path Of No Return als op het onberispelijke en glasheldere, maar in-your-face-geluid valt eigenlijk niets aan te merken, laat daar geen misverstand over bestaan.

Maar het is het torenhoge mosterd-na-de-maaltijd-gehalte dat de plaat nekt. Nou ja, nekt. Path Of No Return mag dan kansloos zijn als het om het winnen van de originaliteitprijs gaat, technisch gezien heeft Path Of No Return zijn zaakjes prima voor elkaar en kan de concurrentiestrijd met 'Black Nights Coming' met een gerust hart aangegaan worden.

74

Website Path Of No Return