Recensie: Requiem - Volume 6 (Ketzer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 3 februari 2005
Requiem - Volume 6 (Ketzer) (CD) Requiem, niet een bijster originele naam voor een metalband, hoor ik U denken. En inderdaad, enig speurwerk wijst uit dat er nog minimaal drie bands met dezelfde naam op deze aardkloot rondslenteren. Al is dit gebrek aan originaliteit eerder de overige Requiems aan te rekenen. Gezien het feit dat deze (Amerikaanse) Requiem al sinds 1991 een slag in de rondte aan het thrashen is, kunnen we er vrijwel zeker van uitgaan dat we hier te maken hebben met de band die het meest recht heeft op het gebruik van de naam.

Hoe dan ook, dit gezelschap heeft sinds 1995 een zevental releases op zijn naam staan. Opmerkelijk genoeg is er na 'Volume 6' al een nieuwe plaat ('Lock The Dead' 2002) verschenen en stamt dit werkje reeds uit 2001. Heel wat jaartjes ouder is de stijl die gehanteerd wordt. Twaalf nummertjes behoorlijk vlakke en rommelige 'ouwe lullen' thrash, die niet getuigt van enige vorm van virtuositeit.

Wat de productie van 'Volume 6' betreft, vermoed ik dat de kale en primitieve sound niet zozeer een geldkwestie was, maar juist een bewuste keuze. Erg integer natuurlijk en helemaal in de sfeer van de old school klanken, maar bevorderlijk voor de luisterbaarheid is het niet. Echter, wanneer u onverminderd geilt op pretentieloze, belabberd klinkende wannabe-retro-thrash, dan is dit zonder meer een aanrader.

60