Recensie: Baphomets Throne - Spiritual Evil (Panzer Truppen)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 3 februari 2005
Baphomets Throne - Spiritual Evil (Panzer Truppen) Dat het Poolse Baphomets Throne zich niet bezighoudt met gospel rock behoeft geen uitleg, lijkt me. Het betreft hier een doorstart van het obscure black metalcommando Oppressor dat in 1998, na zes jaar, ontdekte (of op werd geattendeerd) dat er in de VS reeds een band rondloopt met deze naam. Sindsdien gaat dit nihilistische kwartet onder de naam Baphomets Throne door het leven.

Veel productiviteit valt het gezelschap sindsdien niet te verwijten. Het kost hen namelijk maar liefst vijf jaar om met dit werkje, dat ook nog eens slechts vier tracks bevat, op de onheilige proppen te komen. Wat weer gecompenseerd wordt met het niveau van dit apocalypsvriendelijke 'Spiritual Evil'. Voorafgegaan door een aanzwellend, Notre Dame-achtig intro demonstreert Baphomets Throne, middels donkere, doch solide black metal, hun tactiek van de verschroeide aarde.

Terwijl ze vaak weinig toevoegen en soms zelfs afbreuk doen aan, zijn toetsen hier juist wιl een toevoegde waarde. Meer dan eens is het namelijk dit instrument dat op treffende wijze de toon zet op 'Spiritual Evil'. Met name tijdens het afsluitende en instrumentale 'Shadows' doemen meteen en onwillekeurig beelden op van een verwoeste, smeulende aardkloot met een immens post armageddontrauma. U bent gewaarschuwd.

76

MP3 'Spiritual Evil'

MP3 'Bitewny Zgiełk'


Website Baphomets Throne