Recensie: The Heartbreak Motel - Nine Lives Of A Tiger Cat (Incendiary) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 2 februari 2005
The Heartbreak Motel - Nine Lives Of A Tiger Cat (Incendiary) (CD) Nee, dit is geen Elvis-imitatie en al helemaal geen 'red neck' country band. Heartbreak Motel is een Duitse band, opgericht onder de rokerige industrie van het Rόhrgebied. Heartbreak Motel brengt rauwe punkrock met frisse humoristische teksten. De bijgeleverde info vertelt dat de band bezig is met een missie om overal zo veel mogelijk 'ass' te kicken. Dat voedt mijn breinige hoofdpap met de gedachte dat er in Holland ook ooit een Regilio Tuur met een ik-ga-ass-kicken-missie rondliep en al kun je dat bij Tuur op twee manieren bekijken, hij is in beide geslaagd. Dus wat dat betreft krijgt de band met dit statement het voordeel van de twijfel.

Met een song als 'The Motivator' zet de band direct de goede toon en vormt daarmee de basis voor een 'girls versus boys' college soundtrack. Over afwisseling ook niet te klagen want ook al ga je van het vrolijke 'Out Of Tune But In An Awesome Way' naar het serieuzere 'Shadow Conspiracy', de plaat blijft een geheel. 'A Weird Conversation Last Night', waarin 'weird' uitgesproken wordt als 'waajrd' bewijst echter dat het voor (Duitse red.) bands geen overbodige luxe is om een leraar Engels in de arm te nemen. Of het moet al zo zijn uitgesproken om het beter te laten rijmen. Ik weet alleen niet welke van de twee redenen dommer is.

Anyway, de band levert met deze overigens zeer korte (maar krachtige) langspeler het bewijs dat hun sterk groeiende populariteit in Deutschland en omstreken niet een zondagsschot is, maar dat er wel degelijk kwaliteit rondzwerft in de kamers van Heartbreak Motel. Goedgeproduceerde songs met hier en daar een vleugje on-Engels dialect. Maar dusdanig dat je niet hoeft te twijfelen aan de echtheid en kwaliteit van deze band.

75

Website The Heartbreak Motel