Recensie: Solea - Solea (Defiance) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 28 januari 2005
Solea - Solea (Defiance) (CD) De revolutionaire en geavanceerde Solea. Bestel hem nu exclusief en alleen hier bij Tell Sell, samen met het stap-voor-stap-handboek, voor slechts €139,99! De eerste tien bellers krijgen er helemaal voor niets de superhandige en ergonomisch gevormde melkopschuimer bij. Nee, allemaal fout. Het betreft hier geen fragment uit het nachtelijke TV-behang dat Tell Sell heet. Want hoezeer Solea ook klinkt als een nieuw merk koffiezetapparaten, het is toch echt een punkband.

Eentje die het overduidelijk gemunt heeft op de legioenen Offspring-, Blink182- en Good Charlotte-adepten, die onze planeet bewandelen. De melodieuze poppunk van Solea - ontstaan uit de as van Texas Is The Reason en Rising Sons - is namelijk zonder meer radiovriendelijk te noemen. De hitgevoelige en commercieel (zonder het als scheldwoord te willen gebruiken) klinkende tracks steken zonder uitzondering solide in elkaar, zijn voorzien van een vlekkeloze productie en laten een band horen die absoluut over het nodige potentieel beschikt.

Waar het nog wat aan ontbreekt is iets eigens, iets typisch Soleaans. Momenteel schurkt dit gezelschap namelijk nog wat teveel tegen eerdergenoemde 'grote jongens' aan. Maar wat een eventuele doorbraak vooral bemoeilijkt is hun broodheer, het invloedarme Defiance Records. Onderdak bij een major hadden we Solea allang voorbij zien komen op MTV, TMF of The Box. Maar wat niet is kan nog komen.

77

Website Solea