Recensie: Voodoo Glow Skulls - Adicción, Tradición, Revolución (Victory)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 28 januari 2005
Voodoo Glow Skulls - Adicción, Tradición, Revolución (Victory) Dat zal wel een krappe bedoening zijn op het podium, tijdens optredens van de Voodoo Glow Skulls. Ondanks dat dit ska/punkgezelschap inmiddels al zestien jaar meedraait en zo langzamerhand toch best op een redelijke cultstatus kan teren, vrees ik namelijk dat dit zevenkoppige(!) collectief het met name moet hebben van de kleine clubs met, inderdaad, kleine podia.

Toch krijg ik, na het beluisteren van hun meest recente plaatwerk sterk de indruk dat de muziek van Voodoo Glow Skulls juist op een podium pas echt tot leven komt. Wanneer tracks als 'DD Don't Like The Ska', 'Disaster' en 'We Represent' aan mijn oorschelpen voorbijtrekken, zie ik het namelijk gewoon voor me: zeven enthousiaste punkers van middelbare leeftijd, waaronder niet minder dan drie blazers (een sax en twee trompetten), die al hossend en skankend het desbetreffende kraakpand of jongerencentrum transformeren tot een uitbundig pogo-feestje.

Voodoo Glow Skulls is een live-band bij uitstek, zoveel is dus duidelijk. Met als gevolg dat een VGS-album en dus ook dit 'Adicción, Tradición, Revolución' de plank ongewild een beetje misslaat. In de ontnuchterende huiselijke sfeer (althans, bij sommigen thuis) komt de bier- en pogo-vriendelijke spa/kunk...eh ska/punk niet tot volle wasdom. Mochten de Gloeiende Voedoe Schedels echter eens in jouw omgeving acte de presence geven in het naburige punk- of krakersbolwerk, dan zou ik dat zeker eens gaan checken.

70

MP3 'DD Don't Like Ska'


Website Voodoo Glow Skulls