Recensie: Exmortem - Nihilistic Contentment (Earache/Wicked World) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 26 januari 2005
Exmortem - Nihilistic Contentment (Earache/Wicked World) (CD) 'Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken', luidt een welbekend gezegde. Nou, deze vos is zijn streken zeker nog niet verleerd en van haaruitval lijkt vooralsnog ook nog geen enkele sprake (het feit dat driekwart van de band een kale kop heeft even buiten beschouwing gelaten). Ik heb het over Exmortem, het notoire snelheidsmonster uit Denemarken dat onze getergde aardkloot al sinds 1993 bestookt met zijn razendsnelle death metal.

Eerder deze maand (op 17 januari om precies te zijn) braakte de band zijn vijfde langspeler uit, waarop voor eenieder die reeds bekend is met het oeuvre van de Denen geen verrassingen te vinden zijn. Andermaal puilt hun blastbeatrijke, welhaast machinale death metal uit van ongeremde agressie, tomeloze haat en heeft slechts ιιn enkel doel voor ogen: totale vernietiging.

Hoewel de Denen zich in de loop der jaren zeker een eigen smoelwerk hebben aangemeten, kun je Exmortem gerust scharen in de hoek van onder meer Hate Eternal en Krisiun. Strak, bruut en snel dus. En gewoon in de frontlinies, hoor. In niets doet Exmortem namelijk onder voor eerdergenoemde grootheden. Amen.

90

Website Exmortem