Recensie: Paris In Flames - A Tribute To… (I.C.)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 23 januari 2005
Paris In Flames - A Tribute To… (I.C.) 'Lekker dan', laat ik mij, op het moment dat 'A Tribute To…' van wal steekt, ontglippen, terwijl mijn beide mondhoeken langzaam richting oorschelp kruipen. Om me slechts luttele seconden later alweer ontnuchterd en gedesillusioneerd af te vragen waarom mooie momenten toch altijd zo kort moeten duren. Want wat weet zanger Ralf het voor zijn medebandleden toch ontzettend te verneuken.

Het is wellicht onterecht om een heel album 'op te hangen' aan tekortschietende zangpartijen, maar dat zijn nou eenmaal de harde feiten waar Paris In Flames mee te maken heeft. Waar de eveneens Duitse metalcoreband Destiny vorig jaar op het verder heel behoorlijke 'The Tracy Chapter' sporadisch in de fout ging (lees: hier en daar slappe 'cleane' zang), meent ons aller Ralfness het gehele album door te moeten hannesen met zijn ronduit valse stemgeluid, dat ook nog eens is voorzien van een niet te negeren Duits accent.

Jammer, want niet alleen laat de zanger (zij het te weinig) horen over een best te pruimen krijsstem te beschikken, ook muzikaal toont Paris In Flames zich een doortimmerd hedendaags hardcoregezelschap. Verder is het album voorzien van een prima productie, waarin met name de verschillende accenten in het gitaarspel mooi uitkomen. Jammer dus.

55

MP3 'This Is Not My War'


Website Paris In Flames