Recensie: The Promise - Believer (GSR) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 23 januari 2005
The Promise - Believer (GSR) (CD) Geen thrashcore, noisecore, postcore(?), metalcore of deathcore voor deze Amerikanen. Nee, bij The Promise aan tafel is het steevast hardcore wat de pot schaft. Nou, pleur maar vol hoor, dat bord. Ik lust er namelijk wel pap van, de soort hardcore die The Promise bezigt.

Zoals de promosheet me al volkomen terecht toeschreeuwt, is 'Believer' kat in 't bakkie voor hen die graag loos gaan op de opruiende klanken van Madball, Terror en Sick Of It All. The Promise doet dat niet door zichzelf als een smoelloze kloon neer te zetten, maar door van de duidelijk hoorbare invloeden een heus eigen geluid te boetseren.

Met klasse tracks als het monsterlijk groovende 'Comeback', het driftig Madballende 'The Unwanted' of het stuwende en diverse 'My True Love' (oorspronkelijk afkomstig van de gelijknamige EP uit 2001, Deathwish Inc.) doet dit kwintet bovendien geen moment onder voor het niet bepaald lullige vergelijkingsmateriaal.

Gloednieuw is 'Believer' trouwens niet . De plaat stamt al uit 2002, maar was voorheen enkel verkrijgbaar in de VS (via Indecision Records). Waarop GSR Music het idee heeft opgevat de plaat, aangevuld met twee bonustracks, ook in Europa verkrijgbaar te maken. GSR heeft laten weten flink uit te gaan pakken het komende jaar. Voor zover geen loze woorden in zicht.

88

Website The Promise