Recensie: Flesh Made Sin – Dawn Of The Stillborn (Karmageddon Media) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 10 januari 2005
Flesh Made Sin – Dawn Of The Stillborn (Karmageddon Media) (CD) Het lijkt al weer een eeuw geleden dat Nederland als metalland mee telde in de wereld. Bands als Gorefest, Pestilence, Asphyx en Mandator verkochten platen over de gehele wereld en zorgden er voor dat er in de wereld, ja zelfs in het eigengereide US of A over Nederland werd gesproken. De meeste bands uit die tijd hebben er de brui aan gegeven en zijn inmiddels met pensioen.

Toch staat de Vaderlandse metalscene al weer een tijdje hevig in bloei. Steeds meer nieuwe potentiλle bands brengen platen uit waar onze Koningin trots op kan zijn. Zo ook op 'Dawn Of The Stillborn' van het Tilburgse Flesh Made Sin. De muziek doet denken aan bands als Possessed, Slayer, Sadus en de ouwe Kreator, maar zonder achterhaald te klinken. Muzikaal zit het geheel mede door het zeer fatsoenlijke drumwerk van slagwerker Marco Stubbe heel strak in elkaar.

Ook het gitaarwerk is van hoog niveau en maakt dat een riff als in bijvoorbeeld Spiritual Death Trip' een paar uur later nog in je kop rond krijst. De productie is zeker niet slecht. Wel had het gitaargeluid wat vetter mogen klinken. Misschien een mooi aandachtspunt voor een volgende plaat. Desalniettemin klinkt Flesh Made Sin brutaal en fris en kan zich met nog zo'n plaat in de toekomst gemakkelijk tussen Vaderlandse strijdkrachten als God Dethroned, Occult en Callenish Circle positioneren. Niks nieuws onder de zon, maar gewoon een heel sterk plaatje.

80


Website Flesh Made Sin