Recensie: Imperial Sodomy - Demolished (Diamond)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 14 januari 2005
Imperial Sodomy - Demolished (Diamond) Hoe maak ik de boze buitenwereld duidelijk dat ik de gehele mensheid haat en dat ik alles verafschuw wat ook maar ruikt naar lieve en vrede? Nou, bijvoorbeeld door in je cd-hoesje een afbeelding van een omgekeerd peace-teken te zetten en je releases misantropie-voor-beginners-titels als 'Piss On Love' en 'Tormenting The Pascifist' mee te geven. Althans, als je de Fransmannen van Imperial Sodomy moet geloven.

Gelukkig is de death/grind die dit combo voortbrengt minder pathetisch van aard. Alhoewel, uiteindelijk. Na een eerste vluchtige luisterbeurt ben ik aanvankelijk geneigd Imperial Sodomy af te doen als een stel stuurloze, aanklotende randdebielen, dat niet gehinderd door muzikaal vakmanschap een dik half uur van zich af staat te trappen op het schoolplein.

Maar daar kom ik al snel van terug. De onstuimige death/grind steekt namelijk best redelijk in mekaar, is zo log als een drachtige St. Bernhard en dit kwartet komt zo nu en dan vrij bijdehand uit de hoek. De productie van 'Demolished' is wat dof, maar is vergeleken bij de EP van Carnal Lust (die gelijktijdig via Diamond Productions verscheen) in orde. Naar mijn mening is het echter het volledige gebrek aan identiteit dat de band nekt. Want laten we eerlijk wezen: fatsoenlijke releases van fatsoenlijk spelende bands zijn er in dit genre al genoeg.

70

MP3 'Death Forge'

MP3 'Castrated'


Website Diamond Productions