Recensie: Action Action - Don't Cut Your Fabric To This Year's Fashion (Victory) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 4 januari 2005
Action Action - Don't Cut Your Fabric To This Year's Fashion (Victory) (CD) Om op te vallen had dit album van Action Action echt niet een hoes met van die opvallende Doe Maar's 'Skunk'-achtige schreeuwtinten hoeven te hebben. Als je de muziek maakt die dit cluppie maakt en je album verschijnt via een label dat doorgaans met name hard- en metalcore aan de man probeert te brengen, dan val je onherroepelijk op, kan niet missen.

Al permitteert Victory Records zich de laatste tijd de nodige bokkensprongetjes. Dat werd me ook al duidelijk toen ik kennismaakte met de futloze plaat die Straylight Run in 2004 op zijn onschuldige medemens losliet. En vergeleken met die slappe meuk valt deze plaat eigenlijk nog best wel mee.

Dit gezelschap grossiert in lichtvoetige popliedjes met wazige toetsen en beschikt over een zanger met een - zo blijkt naarmate de plaat vordert - behoorlijk hoog zemelgehalte. Action Action klinkt als een mix van Weezer, The Cure en American-Highschool-knuffel-pop-punk. Leuk, redelijk onderhoudend, maar dat was het dan ook wel.

67


Website Action Action