Recensie: Astarte - Sirens (Avantgarde Music)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 3 januari 2005
Astarte - Sirens (Avantgarde Music) Inmiddels kijkt de gemiddelde metalliefhebber allang niet meer verbaasd op van een vrouw binnen een metalband. Sterker nog, zelfs op zang (onder meer Angela Gossow (Arch Enemy), Rachel Heyzer (ex-Sinister, Infinited Hate) zijn we er al volledig vertrouwd mee geraakt. Een all-female-metalband is echter een heel ander verhaal. Dat deze groepen bijzonder dun gezaaid zijn, lijkt me een joekel van een understatement. Afgezien van het ter ziele gegane L7 en het ronduit crappy Kitty, kan ik zo geen enkel voorbeeld noemen. Nou ja, eentje dan: Astarte.

Astarte is namelijk een en al vrouwmens. Maar bestaat niet uit het type vrouwen dat bang is de nagels te breken. Op 'Sirens', het vierde album van dit Griekse trio, is het pompende 'blackened' thrash metal met wat flarden scherpe death metal, wat de klok slaat. En ondanks dat de band, bijvoorbeeld door gedoseerde toetsen en ingetogen passages, een neus voor mooie melodieλn toont, is het voornamelijk tomeloze agressie en allesomvattende haat en, die de dames Tristessa, Hybris en Katharsis over de argeloze luisteraar heen storten.

Qua sound zijn het de vaarwateren van bands als Arch Enemy en Hypocrisy, waar Astarte in ronddobbert. Bands waar deze dames zich trouwens ook speltechnisch een heel best eind aan kunnen meten. Enige ietwat irritante productionele oneffenheden daargelaten, is 'Sirens' gewoon een furieuze plak metal, die Astarte zeker niet onder stoelen of banken hoeft te steken.

79

MP3 'Dark Infected Circle'

MP3 'Deviate'

MP3 'Bitterness Of Mortality'


Website Astarte