Recensie: The Blacklist - Electric And Evil (Spooky/Undertow) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 27 december 2004
The Blacklist - Electric And Evil (Spooky/Undertow) (CD) Net zoals ik me bij de zoveelste death metalplaat, die kwalitatief in orde is, maar verder weinig tot geen toegevoegde waarde heeft, nogal eens afvraag wat het eigenlijke nut van zo'n release is, overkomt me dat ook nogal eens wanneer ik een plaatje uit het eveneens dichtbevolkte punk rock 'n roll-genre krijg voorgeschoteld. Het gros van deze bands heeft vaak ook bijzonder weinig nieuws te melden en brengt cd's uit die in de regel weinig tot niets van elkaar verschillen.

Ook het Australische The Blacklist zit in deze hoek en doet op zijn tweede wapenfeit - eerder bracht de band de MCD 'Attacks' uit - in principe ook niets nieuws. Met het totale gewicht steevast op het gaspedaal wordt er veelvuldig getapt uit vaatjes Motφrhead, AC/DC en The Hellacopters. Voor verrassingen moet je dus niet bij The Blacklist zijn. Waarom 'Electric And Evil' mij toch prima bevalt? Nou, wat te denken van de enorme power en intensiteit die van dit plaatje uitgaat?

The Blacklist is fel en agressief, maar met gevoel voor melodie en behept met de gave verdomd aanstekelijke nummers te kunnen schrijven. Zodoende is dit een knaller van een plaat, die voor een debuut verrassend volwassen klinkt. Het is dan ook niet zozeer de vraag of deze mannen wel droog zijn achter hun oren, maar of hun kleren dat wel zijn. Door het constante hoge gezoem heb je namelijk continu het idee dat er tijdens de opnames een centrifuge op vollen toeren stond mee te draaien. Wat mij betreft echter het enige noemenswaardige minpunt.

77

MP3 'Blacklisted'


Website The Blacklist